• Contacteză-ne: 0751.220.166
  • email: redcordromania@gmail.com

De ce fizioterapeutul meu scutură corzile echipamentului Redcord?

De ce fizioterapeutul meu scutură corzile echipamentului Redcord?

de Justin Grinius

Primesc adesea această întrebare de la oamenii care, la noi la sală, observă cum fac exerciții cu clienții, folosind corzile și benzile Redcord. Vreau să prezint un rezumat al articolului “Efectele stimulilor vibraționali aplicați articulației umărului asupra mușchilor din jurul articulației umărului”, publicat în Journal of Physical Therapy Science 2013;25:1407–09. (citește studiul aici)

În studiul citat, s-a făcut o comparație între activitatea musculară a mușchilor din zona articulației umărului pentru a fi examinate efectele vibrațiilor din timpul exercițiilor cu banda Redcord. Vibrațiile au fost administrate manual corzii echipamentului, în faza de contracție izometrică. Au fost aplicate timp de cinci secunde, la o frecvență de 3 Hz, respectiv 3,5 Hz, în timp ce subiecții executau flotări folosind echipamentul și menținând o contracție izometrică în faza finală a mișcării.

Mușchii din jurul articulației umărului au prezentat schimbări remarcabile ale activității musculare, ca răspuns la stimulii vibraționali. Pe măsură ce frecvența vibrațională creștea, se mărea și recrutarea unităților musculare din jurul articulației. Pentru a executa exerciții care să întărească selectiv o grupă de mușchi din jurul articulației umărului, mai exact, serratus anterior, trebuie ca exercițiul să se desfășoare la o frecvență a vibrației de 3 Hz.

Scuturarea corzilor crește activarea musculară pentru o varietate de mișcări. Acesta este unul din avantajele unice ale suspensiei Redcord. Puteți lucra mai inteligent, nu neapărat mai greu, obținând rezultate mai bune într-un timp mai scurt.

Justin Grinius este owner al Rebalanced San Francisco. Este instructor autorizat de Pilates și specialist Redcord ACTIVE, antrenând în fitness clienți atât cu aparate Pilates, cât și cu echipament Redcord.

Pentru mai multe informații despre Justin și Rebalanced San Francisco, vizitați http://rebalancedsf.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *