• Contacteză-ne: 0751.220.166
  • email: redcordromania@gmail.com

De ce flotările cu echipamentul Redcord sunt eficiente în tratarea durerilor din zona lombară

De ce flotările cu echipamentul Redcord sunt eficiente în tratarea durerilor din zona lombară

Există două studii de fizioterapie care arată că flotările executate cu echipament de suspensie sunt mai bune decât cele executate la sol pentru îmbunătățirea funcției mușchilor lombari. Pacienții cu dureri în zona inferioară a spatelui au răspuns foarte bine la acest tip de activare musculară.

Mai jos este un rezumat al articolului “Muscular Activities During Sling and Ground-based Push-up Exercise” publicat în BMC Research Notes 2014, 7:192

Scopul studiului a fost acela de a compara activitatea musculară în timpul execuției flotărilor prin suspensie cu benzi, respectiv flotări la sol. Cele executate în suspensie au indus o activitate musculară mai intensă decât flotările la sol. Rezultatul a fost o dinamică mai pronunțată a exercițiilor, comparativ cu exercițiile statice. Autorii au ajuns la concluzia că flotările prin suspensie pot îmbunătăți activarea zonei superioare a brațului și mușchilor trunchiului anterior, mai eficient decât flotările la sol.

Al doilea studiu care tratează această problemă se numește “Effects of ‘Push-ups Plus’ Sling Exercise on Muscle Activation and Cross-sectional Area of the Multifidus Muscle in Patients with Low Back Pain” publicat în Journal of Physical Therapy Science 2013;25:1575–8

Scopul studiului a fost să determine efectul pe care îl au exercițiile de stabilizare lombară asupra durerii cronice de spate în zona inferioară, folosind antrenamentul prin suspensie și flotările. Au participat treizeci de subiecți adulți cu dureri cronice de spate, cu câte 10 persoane incluse într-unul din următoarele 3 grupuri: (1) fizioterapie generală, (2) stabilizare a zonei lombare folosind exerciții în suspensie și (3) flotări în suspensie. Fiecare grup s-a antrenat câte 30 de minute, de 3 ori pe săptămână, timp de  săptămâni.

Rezultatele au arătat că exercițiile executate în suspensie, mai ales flotările, sunt eficiente în activarea și îmbunătățirea musculaturii lombare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *